TO SWITCH OR NOT TO SWITCH

TÄRKEÄ ILMOITUS KAIKILLE PERINTEISTEN YLLÄPIDOSSA OLEVIEN AUTODESK LISENSSIEN HALTIJOILLE

Autodesk on lähestynyt ylläpitosuunnitelmaa (=maintenance plan)  käyttäviä asiakkaita kirjeellään koskien tulevia muutoksia Autodesk lisenssien ylläpidossa.
 
Kirjeen pääviestinä kerrotaan, että Autodesk on siirtymässä pelkästään tilauspohjaiseen lisenssien ylläpitomalliin (=subscription). Tilauspohjainen malli tarkoittaa lisenssien vuokrausta määräajalle.
 
Siirtyminen tilauspohjaiseen ylläpitomalliin  ei tarkoita, etteikö ns. pysyvien lisenssien käyttöä ja ylläpitoa voitaisi jatkaa kuten ennenkin.
Autodesk tarjoaa kuitenkin pysyvien lisenssien ylläpitoasiakkaille mahdollisuuden siirtyä tilauspohjaiseen ylläpitomalliin alkaen kesäkuusta 2017.
 
Mitä siirtyminen sitten tarkoittaa käytännössä?
 
Asiakas luopuu nykyisestä maintenance plan-sopimuksen piiriin kuuluvasta lisenssistä ja saa käyttöönsä joko vastaavan tasoisen tai Autodeskin toimialakokoelma (Industry Collection) –lisenssin erikoisehdoin.
Lisenssien käytöstä maksetaan jatkossa tilauspohjaisesti yleisimmin vuosittaisella sopimuksella. Siirretyille lisensseille  taataan 3 vuoden ajan maintenace plan ylläpidon tasoinen tai seuraavasta vuodesta lähtien selkeästi alempi hintataso.
Tekemiemme vertailulaskelmien mukaan siirtyminen tilauspohjaiseen malliin Autodeskin tekemän ehdotuksen mukaan kannattaa selvästi myös rahallisesti sekä lyhyellä, että pitkällä aikavälillä, varsinkin kun huomioidaan Autodeskin julkistamat korotukset ylläpitosuunnitelmien hintoihin.
Me Profoxilla haluamme auttaa asiakkaitamme löytämään edullisimman ja optimaalisen ratkaisun Autodesk lisenssein käyttämiseen myös jatkossa. Siksi pyydämmekin asiakkaitamme ottamaan yhteyttä niin voimme yhdessä löytää parhaan ratkaisun jatkoon.
 
Profox Companies Oy

Yhteystietoihin

AUTODESK TOIMIALAKOKOELMAT (INDUSTRY COLLECTIONS)

 
Edullisin tapa hankkia Autodesk pohjainen suunnittelujärjestelmä on hankkia alakohtainen toimialakokoelma eli Industry Collection ohjelmistopaketti.
Alakohtainen Industry Collection on erittäin laaja kokoelma ko. alan koko työprosessin hallintaan tarkoitettuja ohjelmistoja sekä pilvipalveluita.
Hinnallisesti Industry Collection subscription kannattaa aina , mikäli on tarve useamman kuin yhden Autodesk ohjelmiston käyttämiseen.
Oikean toimialakokoelman valitseminen on tehty helpoksi ja yksinkertaiseksi.
Toimialakokoelman hankintatapa on määräaikainen lisenssi, joka toimitetaan joko käyttäjäkohtaisena tai multiuser lisenssinä (verkkolisenssi)
Autodesk AEC Collection; Laitos ja rakennussuunnittelun sekä rakentamisen kokoelma
Autodesk Product Design Collection; mekaniikka- ja tuote- ja tehdassuunnittelun kokoelma
Autodesk Media & Entertainment Collection; Media ja viihdealan kokoelma
Toimialakokoelmien sisältämät ohjelmistot

 Kokoelmat sisältävät hyvin laajan kokelman toimialan työprosessiiin liittyviä ohjelmistoja , usein omassa projektityössä tarpeettomiltakin tuntuvia ohjelmistoja. Käyttäjäorganisaatio voi kuitenkin itse valita asennettavat ja käyttöönotettavat ohjelmistot kokoelmasta, kaikkea ei siis tarvitse asentaa käyttöön.

​Lisätietoja Autodesk toimialakokoelmista

 

Haukilahdenkatu 4

00550 Helsinki
Emalikatu 9, 04440 Järvenpää

puh: 0207 416620

Pitkämäenkatu 6, 20550 Turku
puh: 044-9760 389

Myynti :

Ismo Knihti, 044-9760 389

Ari Puuskari 0400-488 267
Miko Puuskari 040-964 5256
Tekninen tuki:

Miikka Vehkaoja 040-5260 442

 

© Profox Companies Ltd, 2016