top of page
pedro-farto-JU3wm8Wh7YA-unsplash.jpg

"The best way to predict the future is to create it, and Profox can help you with that."

As-Built mallinnuspalvelut

Seisakkisuunnittelukuva.png

 Ajantasaisella digitaalisella informaatiolla varmistetaan sujuvat investointihankkeet sekä mahdollistetaan tehokas ja turvallinen käyttö- ja kunnossapito.
 Avaintekijöitä digitaalisen omaisuudenhallinnan alueella on tiedon ajantasaisuus. Työmaavaiheen jäljiltä suunnittelumallit ovat usein puutteelisesti päivitetty vastaamaan rakennettua. Profoxin As-Built mallinnuspalvelulla varmistetaan investointihankkeen suunniteluvaiheen tuottamien 3D-mallien saattaminen ajantasalle.

As-Built mallinnuspalvelussa käytämme nykyaikaisia huippuunsa kehitettyjä Clearedge3D ohjelmistoja, joiden avulla mallidatan päivittäminen käy automatisoidusti ja tehokkaasti.
 

Työ alkaa useinmiten laserkeilauksella, josta syntyvää pistepilveä vertaillaan suunnittelumalliin.  Poikkeamien kartoittaminen tehdään ensin useinmiten pistokoemaisilla keilauksilla, jolloin saadaan yleiskuva mallidatan päivittämisen tarpeesta.  Laajemman keilauksen pohjalta saadaan vertailuohjelmistolla (Verity) suoritettua myös korjaukset suunnittelumalliin.  Suunnittelumalleista myös usein puuttuu kokonaan mallinnuksia kuten tyypillisesti kaapelihyllyt ja kanavistot. Nämä osuudet mallinnetaan hyödyntäen Edgewise ohjelmistoa, jonka avulla mallinnustyötä automatisoidaan. Ohjelmisto tuottaa suoraan älykästä mallia, eli mallinnustyö sisältää myös esim. putkistojen, toimilaitteiden ja terästen ominaisuustiedot.

Profoxin As-Built mallinnuspalveluihin kuuluu myös digitaalisen yhteistoiminta-alustan Profox Typhoonin käyttömahdollisuus sisältäen käyttöönoton ja opastuksen. Digitaalisella alustalla varmistetaan aineistojen helppo jaettavuus ja läpinäkyvyys tilaajalle.

Ota yhteyttä ja varaa ilmainen kartoitus ja tai esittely 

bottom of page