top of page
teollisuus4.png

"The best way to predict the future is to create it, and Profox can help you with that."

Teollisuus 4.0 - Kohti neljättä teollisuuden vallankumousta

Kestävää kilpailuetua uusista teknologioista

 

​Teollisuus 4.0 on neljäs teollinen vallankumous, jossa teollisuuden valmistus ja liiketoimintamallit muuttuvat digitalisoimalla ja hyödyntämällä uutta teknologiaa. Se on kokonaisuus, johon liittyy mm. digitaalinen kaksonen, tekoäly, pilvilaskenta, big data, esineiden internet, älykkäät sensorit, lisätty todellisuus, edistynyt analytiikka, 3D -tulostus, robotiikka sekä automaatio.

Teollisuus 4.0:ssa tehtaiden älykkäät koneet ja prosessit kehittyvät yhä älykkäämmiksi hyödyntämällä jatkuvasti lisääntyvää dataa, minkä seurauksena tehtaat tulevat tehokkaammiksi, joustavimmaksi, tuottavimmiksi ja ympäristöystävällisimmiksi. Kuitenkaan kyse ei ole vain teknologiasta, vaan kyse on myös liiketoiminnasta ja kilpailuetuihin tarttumisesta. Teollisuus 4.0 mahdollistaa täysin uusia tapoja tarjota arvoa asiakkaille. Kun tuotannosta tulee joustavia, mahdollistuu yksilölliset ja räätälöidyt tuotteet, joiden ominaisuuksia loppuasiakas voi esim. kotisohvaltaan älypuhelimansa kautta määrittää tilauksensa yhteydessä.

 

Tuotannon prosessien optimointi ja laadun ylläpito, tuotannon odottamattomien seisokkien välttäminen, ennakoiva kunnossapito ja kunnossapidon datan hyödyntäminen ovat mm. tyypillisiä käytännön tarpeita, joita suomalaisessa prosessiteollisuuden digitaalisessa muutoksessa nousee tällä hetkellä esille. Kuten tiedämme, Suomen ulkomaankaupan vientitulot ovat perustuneet vahvasti suuriin teollisuusyrityksiin. Näiden veturiyritysten kansainvälinen kilpailukyky Teollisuus 4.0:ssa tuleekin olemaan merkittävä kansantaloudellinen tekijä.

Lue lisää:

Digitaalisesta omaisuustiedosta kohti Digitaalista Kaksosta - perusta Teollisuus 4.0 teknologioille

 

 

 


 

bottom of page