Autodesk  Subscription -Määräaikainen lisenssi


 
Autodesk Subscription eli vuokralisenssi on nykyaikainen tapa viimeisimpien Autodesk ohjelmien käyttämiseen – veloitus tapahtuu käytön mukaan 3 kuukauden tai 1 vuoden jaksoissa, jolloin ohjelmistot saadaan käyttöön pienellä investoinnilla ilman normaalin omistuslisenssin alkuinvestointia  ja ilman pitkäaikaista sitoutumista, lyhyisiin projekteihin, tilapäiskäyttöön  tai pitkäaikaisiin projekteihin ja jatkuvaan käyttöön.
 
Autodesk vuokralisenssi toimii teknisesti täysin kuten ns. pysyvä omistuslisenssi ja se sisältää aina viimeisimpien versioiden käyttömahdollisuuden sekä  Autodesk pilvipalveluiden käyttöoikeuden .

Subscription tarjoaa näinollen joustavan mallin ohjelmistojen projektikäyttöön sekä pienissä että suuremmissa yrityksissä, varsinkin koska käyttäjämääriä on helppo kasvattaa ja pienentää projektitilanteen mukaisesti.
 
Mitkä sitten ovat perinteisen pysyvän lisenssin ja määräaikaisen lisenssin eroavuudet paitsi että määräaikaisessa lisenssimallissa maksetaan käytön mukaan?

 Määräaikainen lisenssi eli subscription sopimus on saatavilla nimetylle käyttäjälle ja useimpien tuotteiden osalta tarjolla on myös multiuser vaihtoehto, joka teknisesti toimii kuten verkkolisenssi (NLM).
Perinteinen lisenssi tarkoittaa, että yritys omistaa ohjelmiston käyttöoikeuden pysyvästi, mutta jotta yritys voisi hyödyntää lisenssiään käyttämällä uusimpia versioita, on siihen liitetty ylläpitosopimus (Maintenance plan) pidettävä voimassa . Näinollen pysyvänkin lisenssin käytöstä aiheutuu kustannuksia. Määräaikaisen lisenssin osalta  tämä ylläpitokustannus sisältyy hintaan, joten erillistä ylläpitomaksua veloiteta  tällöin.
 
Juridinen ero lisenssin käyttöoikeuden omistamisen ja määräaikaisen eli vuokralisenssin välillä on pieni, koska omistuslisenssin käyttöoikeuttakaan ei voi siirtää toiselle yritykselle. Pysyvän lisenssin käyttöoikeus ei lopu, mutta uusimpien versioiden käyttäminen edellyttää voimassaolevaa ylläpitosopimusta.
 
Kun Autodesk Subscription tuote hankitaan Profoxin kautta, niin sopimusajan jatkamistarve varmistetaan aina erikseen asiakkaalta noin puolitoista kuukautta ennen sopimuksen umpeutumista.

Profoxin tukipalvelu:

Profox ohjelmistokohtaisesti räätälöidyn tukipalvelun avulla varmistetetaan ohjelmiston vaivaton käyttöönotto. Sopimus pitää sisällään käyttötuen puhelimitse ja e-mailin avulla nimettyine tukihenkilöineen  sekä alennukset Profoxin muista palveluista.
 
Profox tarjoaa Subscription palvelua eli määräaikaisia käyttölisenssejä myös CADMill ja Navistools ohjelmistoista.
 
Lisätietoja:
Profox Companies Oy;

Ismo Knihti, 044-9760389, ismo.knihti@profox.com
Ari Puuskari, 0400-488 267, ari.puuskari@profox.com
 
 
 

Haukilahdenkatu 4

00550 Helsinki
Emalikatu 9, 04440 Järvenpää

puh: 0207 416620

Pitkämäenkatu 6, 20550 Turku
puh: 044-9760 389

Myynti :

Ismo Knihti, 044-9760 389

Ari Puuskari 0400-488 267
Miko Puuskari 040-964 5256
Tekninen tuki:

Miikka Vehkaoja 040-5260 442

 

© Profox Companies Ltd, 2016